085-7732027 info@maro-events.nl

Winkelwagen

René Froger

 11.500,00

Wilt u René Froger bij Maro events boeken voor een optreden? Neem dan contact met ons op via bookings@maro-events.nl of bel direct +31(0)85 773 20 27

Het zingen is René Froger met de paplepel ingegoten. Zijn ouders Jan en Mien traden samen op als duo. Jan Froger had destijds een café in de Staatsliedenbuurt en de jonge René Froger zong hier regelmatig. Na het winnen van een talentenjacht mocht hij met Ted de Braak en Mini & Maxi op pad en kreeg de smaak te pakken!

Het eerste album waarmee René de tipparade bereikte was Love Leave Me. Het jaar erop stond zijn single Winter in America op nummer 10 in de Top 40. Zijn eerste gouden plaat nam hij in 1988 in ontvangst. En toen werd het 1989. Dit zou het jaar worden waarin het leven van René Froger voor altijd zou veranderen. Het nummer Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken werd een megahit. De single ging 300.000 keer over de toonbank en leverde een drievoudige platina status op.

In 1992 trekt René Froger door het land met een theatertour. De reeks concerten sluit hij af met een optreden in Ahoy. Binnen een mum van tijd is het concert uitverkocht en ook een tweede en derde concert en zelfs een vierde! Een mooie gelegenheid om zijn 5-jarig jubileum te vieren. In het kader hiervan brengt René Froger het verzamelalbum Sweet Hello’s and Sad Goodbyes uit. Mede dankzij zendtijd tijdens Oud en Nieuw wordt het album een daverend succes. Met maar liefst vijf keer platina is het één van de best verkochte albums uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Het gaat René Froger voor de wind. Zijn cd The power of passion wordt in de voorverkoop al bekroond met een gouden plaat. Niet lang daarna krijgt hij uit handen van niemand minder dan Céline Dion een Edison award voor beste zanger en beste album. In 1994 staan er tien concerten in Ahoy op het programma. Ze zijn binnen enkele uren allemaal uitverkocht.

En dan, in 2005, vormt René amen met Gerard Joling en Gordon De Toppers. De shows in de Amsterdam Arena blijken een groot succes en De Toppers wordt een jaarlijks terugkerend fenomeen. Door de jaren heen wijzigt de samenstelling zo nu en dan, maar René Froger is er altijd bij. De Toppers krijgen in 2009 een nieuwe uitdaging voor hun kiezen. Met het nummer ‘Shine’ gaan ze Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kiev. Helaas komt het nummer niet door de voorrondes heen, maar geschitterd hebben de mannen wel in hun opvallende outfits…

Op 5 november 2010 is er reden voor een feestje. Ter ere van zijn vijftigste verjaardag wordt in Carré een avondvullend programma georganiseerd. Bekende artiesten brengen tijdens dit evenement liedjes van René Froger ten gehore. Een dag later wordt René Froger bij het tv programma RTL Boulevard in het zonnetje gezet. Uit handen van Jeroen van der Boom neemt hij een Lifetime award in ontvangst. Op dat moment heeft René Froger door de jaren heen meer dan vijf miljoen platen verkocht.

René Froger op uw feest of evenement? Een gegarandeerd succes! Want bijgestaan door zijn prachtige Frogettes zorgt hij voor ruim een half uur feest der herkenning. Alle grote hits komen voorbij en het publiek zingt beslist uit volle borst enthousiast mee….. Alles kan een mens gelukkig maken!

Categorieën: ,